SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'nın konuştuğu mucize Türk

Almanya 1. Ligi'nin (Bundesliga) yeni takımlarından Darmstadt 98'in kaptanlığını yapan Aytaç Sulu, sıradışı kariyeriyle ülkenin en çok konuşulan futbolcuları arasına girdi. Oynadığı her takımla küme yükselen Aytaç, ilk kez forma giydiği Bundesliga'nın en çok gol atan defans oyuncularından biri. Bu sezon Bundesliga'nın sürpriz takımı olan Darmstadt, topladığı 10 puanın 4'ünü Aytaç'ın kritik golleri sayesinde kazandı.

Bundesliga'da bu sezon en çok gol atan defans futbolcularından biri. 7 maçta rakip takımlara 2 gol attı. Onun golleriyle Darmstadt, Leverkusen'i deplasmanda yendi. Dortmund ile berabere kaldı. Defansın göbeğinde oynuyor. Asıl görevi rakip forvete geçit vermemek. O hem asli görevini yapıyor hem de ileri çıkıp goller atıyor. Darmstadt Kaptanı Aytaç Sulu, takımının attığı gollerinin dörte biri ona ait. Bundesliga'daki ilk sezonunda adından söz ettiriyor. Performansıyla dikkatleri çekiyor. Sıradışı bir kariyeri var. Bu yüzden gecikmeli olarak Bundesilga'ya yükseldi. 29 yaşında ilk Bundesliga maçına çıktı. Şimdi ligin en iyi çıkışı yapan futbolculardan biri.

DORTMUND, SCHALKE VE LEVERKUSEN BİLEKLERİNİ BÜKEMEDİ

Aytaç Sulu Darmstadt'a Üçüncü Lig'de geldi. Takımla birlikte önce ikinci, ardından da Bundesliga'ya yükseldi. Ligi yeni takımı Darmstdat geride kalan yedi haftada sadece son şampiyon Bayern Münih'e yenildi. Deplasmanda ligin güçlü takımları Schalke, Dortmund ve Leverkusen'den puanlar aldı.

Leverkusen'den üç puan aldı. Dortmund ve Scnalke ile berabere kaldı. 'Beklenmedik bir başarı el etti Darmstadt' deyince Aytaç söze girdi: “Doğru, beklenmedik bir performans gösteriyoruz. Hesaplamadığımız şekilde yedi maçta 10 puan aldık. Bundesliga'daki yeni bir takım için çok iyi durum. Ancak bu puanlar bize yetmez. Kışa kadar daha fazlasını almalıyız. Oyunumuzu bu şekilde sürdürürsek daha da puanlar toplarız. İlk yarıyı 19-20 ve sezonu da 40 puanla tamamlarsak bizim için çok iyi olur.”

"OYNADIĞIM HER DAKİKANIN TADINI ÇIKARIYORUM"

Aytaç Sulu 29 yaşında. Bundesliga'da iki aydır oynuyor. Gecikmeli olarak Bundesliga'da oynaması, oynadığı takımlarla birlikte lig çıkmasından kaynaklanıyor. Gençlerbirliği'nde oynadığı iki yılı saymazsak neredeyse Almanya'da oynadığı her yıl lig yükseldi. Sıradışı kariyer planı hatırlatıldığında kısa bir süre durup derin bir nefes aldıktan sonra ağzından şu sözler çıktı:

“Küçük bir çocukken üç hayalim vardı; Bundesliga'da oynamak, Türkiye'de tuttuğum takımın formasını giymek ve Türk milli takımında oynamak. İlkini gerçekleştirdim. Bundesliga gibi güçlü bir ligde oynamak gurur verici. Oynadığım her dakikanın tadını çıkarıyorum. Severek oynuyorum. İster yenelim, ister kaybedelim her oynadığım dakika bana haz veriyor. Bu mutluluğu kimse benden alamaz. Kendi çabamla buraya geldim. Alt takımlarda oynayıp üst liglerde oynayan takıma transfer olmadım. Transfer yoluyla Bundesliga'ya çıkmadım. Tırnağımla kazıyarak geldim. Oynadığım takımın çıkmasına katkım oldu. Takımla birlikte çıktım. Bu da benim için çok önemli. Bundesliga'da oynamak istiyordum. Bu amacımı da gerçekleştirdim. Eğer insan isterse ve gözüne kestirirse başarır. Kimi futbolcular ikinci ligde oynamayı kendisine yeterli buluyor. Ama ben öyle değilim. Hedefime ulaşmak için çalışırım.”

"DORTMUND'A 90. DAKİKADA ATTI"

Aytaç, Bundesliga kariyerindeki yedi maça üç gol sığdırdı. Sezonun ilk haftasında Hannover'e karşı şansız bir şekilde kendi kalesine gol attı. Leverkusen maçında ise rakibe ilk golünü atmanın mutluluğunu yaşadı. Bu golle Darmstadt, deplasmanda üç puanı aldı. Dortmund'a 90. dakikada bir gol daha attı. Kaptanın bu golü de puan getirdi. Yedi maçlık periyotta en çok sevindiği karşılaşma Leverkusen maçı oldu. O maçı unutmayacağını söyleyen Aytaç, “Leverkusen'e güzel bir gol attım. Bu golle üç puan aldık. Dortmund'a da kariyerimin ikinci Bundesliga golünü attım. Son dakikada gelen golle bir puan almak da beni hem sevindirdi hem de gururlandırdı. Leverkusen ile oynadığımız gün ligdeki en güzel günümdü. Hem gol attım hem de takım galip geldi. Galibiyeti tesadüf değildi. Topa daha fazla hakim olmak istedik. Planlarımızı bu şekilde kurduk. Son yarım saati bize karşı yedi forvetle oynadılar. Hata yapmadık. Gole izin vermedik. 90 dakikanın tamamına bakıldığında hak ettiğimiz bir galibiyetti. İyi oynamasak bile önemli değil. Önemli olan puanlar almak. İyi oynamayalım. Puanlar alalım yeter” dedi.

"DÜNYANIN EN DENGELİ LİGİ"

“Bundesliga'da çok iyi golcüler var. Dünyanın önemli yıldızları burada top oynuyor. Hiçbirinden çekinmiyorum. Zaten çekinip korkacak olsam sahaya çıkmam. Belki kimi futbolculara karşı zorlanabilirim. İkili mücadeleleri daha çok kaybedebilirim. Ama çekindiğim tek futbolcu yok. Lewandowqski Wolfsburg'a karşı beş gol attı. Bize karşı oynamadı. Oynasa belki bize de gol atacaktı. Ama bu benim ondan çekinmemi gerektirmez.”

”Bayern Münih çok iyi bir takım. Dünya yıldızları var. Bizle oynadıkları maçta kulübede Alonso, Thiago, Müller gibi oyuncularına sahip. Lewandowski, Robben ve Ribery gibi oyuncular da oynamadı. Şampiyonluğun en büyük favorileri. Onun dışında lig çok dengeli. Dünya'nın en dengeli ve en çekişmeli liginde oynuyorum. Takımların güçleri birbirine yakın. Bayern Münih hariç her takım bir diğerini yenebilir.”

"KAPTAN OLMAK GURUR VERİCİ"

Aytaç Sulu, Darmstadt'a üç yıldır kaptanlık yapıyor. Takımın başında sahaya çıkmanın verdiği sorumluluğu iyi biliyor. Hem antrenmanlarda hem de maçlarda hocanın gözü ve kulağı gibi. Aksayan futbolcuları sık sık uyarıyor. Aytaç “Onur verici bir durum. Hocam görev veriyor ben de yapıyorum. Üç yıldır kaptan olmam hocanın bana olan güveninin göstergesi. Hocayla ve takım içinde herkesle iyi bir diyaloğum var. Samimi ve gerçekçi bir ilişki. Takım içinde konuşurum. Organize ederim. Antrenmanlarda uyarırım. Benim özelliğim bu.”

"MİLLİ TAKIMI ÇOK İSTERİM"

Milli takımda oynamayı küçük yaşlardan beri istediğini ve hayalini kurduğunu anlattı. Aytaç “Benim isteğim ve hedefim milli takımda oynamak. Bunun için de iyi oynayıp başarılı olmak istiyorum. Benim işim iyi çalışıp iyi oynayıp başarmak. Milli takıma almak ise Fatih Terim ve ekibinin işi. Beni çağırsınlar gider oynarım. Milli takımda oynamak sadece bana bağlı değil. Milli takımın başında ulunanların vereceği bir karar. Onlar çağırdıkları anda giderim.” (hürriyet)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler