SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Din adamları Dortmund için dua etti

Almanya’da Dortmundlu din adamları, bu hafta sonunda Almanya Kupası Final maçı kapsamında Berlin’de oynanacak Borussia Dortmund-Wolfsburg karşılaşmasında takımlarının galip gelmesi için dua etti.

Almanya’nın köklü takımlarından Borussia Dortmund taraftarları bu hafta sonu Berlin’de oynanacak Almanya Kupası final maçı öncesi Wolfsburg karşısında galip gelebilmeleri için dua etti. Dreifaltigkeits Kilisesinde bir araya gelen taraftarlar, Katolik, Protestan Papazlar ve Dortmund DİTİB Kocatepe Camii din görevlisi eşliğinde takımlarının galibiyeti için dua etti. Taraftarlar ve din adamları yapılan duanın ardından takımın kurulduğu Borsig meydanına gelerek takım marşını söyledi.

DİTİB Kocatepe Camii din görevlisi Lütfi Yılmaz, “Borussia Dortmund’un Wolfsburg’a karşı Berlin’de kupa maçı var. Onun için taraftarlarıyla beraber bulunduğumuz yerin kilisesinde beraberce onun galip gelmesi için dua ettik. Her şey Allah’ın takdirinde, Allah nasıl dilerse, ne dilerse o olur. Kendi inancımıza göre bulunduğumuz yerin takımının kazanmasını Rabbimizden istedik. İnşallah galip gelirler” dedi.

Törende üç din adamının bulunmasını değerlendiren Yılmaz, “Bu tablo çok güzel bir tablo. Hakikaten din çerçevesinde kayda değer, arzu ettiğimiz bir tablo. Bütün insanlığın bunu görmesi lazım, bütün insanlığa, bütün toplumlara örnek teşkil etmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler