SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlkay Gündoğan Manchester Unidedya, Hakan Çalhanoğlu Barcelona'ya

Avrupa basınında İlkay ve Hakan Çalhanoğlu iddiaları bitmiyor. Son olarak İlkay'ı Manchester United'ın, Barcelona'nın ise Hakan Çalhanoğlu'nu transfer listesine aldığı öne sürüldü.

Sakatlıktan döndükten sonra Borussia Dortmund'da gösterdiği performansla tekrar eski günlerini hatırlatan İlkay Gündoğan için Manchester United, yeniden devreye girdi. Alman Bild gazetesi, İngiliz ekibinin İlkay'ı transfer etmek istediğini ve başarılı oyuncuyu renklerine bağlamak istediğini yazdı. Daha önce Real Madrid, Barcelona ve Manchester City'yle de ismi anılan İlkay ise aynı gazeteye verdiği demeçte Manchester United'a açık kapı bırakırken, "Şu anda bu teklife evet demem zor. Kararımı vermek için sezon sonunu bekleyeceğim. Ancak herkesin rüyasında İngiltere ve İspanya var" ifadelerini kullandı.

HAKAN BARCELONA'NIN LİSTESİNE GİRDİ
İspanya'nın Sport gazetesi, Hakan Çalhanoğlu'nun Barcelona'nın transfer listesinde ilk sırada yer aldığını iddia etti. Gazeteye göre, Barcelona, Bayer Leverkusen'de forma giyen milli futbolcu için pazarlık masasına oturmaya hazır.

Hakan Çalhanoğlu, Barcelona'ya mı gidecek? Sport gazetesine göre transfer çok yakın. Barcelona'ya yakınlığı ile bilinen İspanyol "Sport" gazetesi, Hakan Çalhanoğlu'nun Katalan Kulübü'nün radarında olduğunu iddia etti. Buna göre, Bayer Leverkusen'deki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken milli futbolcu, Barcelona Sportif Direktörü Ariedo Braida'nın transfer listesinde ilk sırada yer alıyor.

21 yaşındaki futbolcunun özellikle frikiklerdeki performansına övgü yapan gazete, Çalhanoğlu'nu genç jenerasyonun en başarılı orta saha oyuncularından biri olarak gösterdi. Ancak, sezon başında Hamburg'tan Bayer Leverkusen'e transfer olan Hakan'ın, Alman kulbüyle 5 yıllık sözleşmesi bulunuyor. Bu nedenle Barcelona'nın milli futbolcuyu kadrosuna katmak için 14.5 milyon Euroluk bonservis bedelini ödemesi gerekiyor. Sport gazetesi ise Katalan Kulübü'nün hakan çalhanoğlu için Martin Montoya'yı kiralık olarak Bayer Leverkusen'e göndermeyi düşündüğünü iddia etti.

Hakan Çalhanoğlu, bu sezon Bundesliga'da görev aldığı 23 maçta 5 gol kaydetti. Milli futbolcu ayrıca, Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Atletico Madrid filelerini havalandırdı ve takımına galibiyeti getiren tek gole imza attı.

Hakan'ın ismi Barcelona ile anılmasına rağmen, Katalan ekibi 2015 yaz dönemine kadar transfer yapamayacak. Zira FIFA, Barcelona'ya 18 yaş altı futbolcuların ransferlerindeki usulsüzlükler nedeniyle 2 dönem transfer yasağı getirmişti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler