SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mertcan Çam şikayetçi oldu, Emin Yetim gözaltına alındı

Kiralık futbolcu Mertcan Çam'ı dövdüğü iddia edilen Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim hakında flaş karar. Mertcan Çam'ın şikayetçi olmasının ardından Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü, Emin Yetim'i gözaltına aldı.

Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolcu Mertcan Çam'ı birkaç kişiyle birlikte dövdüğü iddia edilen Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim'i, akşam saatlerinde gözaltına aldı.

Mertcan Çam da şikayetçi oldu

Kiralık olarak forma giydiği Şanlıurfaspor'un kulüp binasında darp edilen Trabzonsporlu futbolcu Mertcan Çam, kulüp yöneticileri ve saldırganlar hakkında şikayetçi oldu.

Mertcan yaptığı açıklamada,"Hakkımı aradım başka bir şey değil. Gençlik ve Spor Bakanına teşekkür ederim. Gerekli şikayetimi ilgili yerlere yaptım. Kolay kolay sindirilecek bir durum değil. İnşallah adalet yerini bulur" ifadelerini kullandı.

Yaşanan gelişmelerin ardından; Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim ve kulüp çalışanlarının emniyet tarafından ifadesinin aldındığı öğrenildi.

Taraftar emniyetin önünde bekledi

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Şanlıurfaspor'un kulüp başkanı Emin Yetim'in, futbolcu Mertcan Çam'ın darp edildiği olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmasına taraftarlar tepki gösterdi.

Aralarında Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ali Çiçek ve Şanlı Çarşı Grubu Başkanı Kerim Aktosun'un da bulunduğu bir grup taraftar, kulüp başkanı Emin Yetim'in sorgu işlemlerinin sürdüğü İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi önünde bir araya geldi.

Grup, burada zaman zaman takım ve Yetim lehine tezahürat yaparak sorgu işlemlerinin tamamlanmasını beklemeye başladı.

Çiçek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Yetim'in asılsız iddialar nedeniyle gözaltına alındığını savunan Çiçek, "Kulüp başkanımıza şu anda haksızlık yapılıyor. Darp edildiği söylenen Mertcan Çam kafede oturmuş nargile keyfi yapıyor biz ise burada emniyette bulunuyoruz. Başkanımıza sahip çıkalım diye tüm camiamıza sesleniyorum. Emin başkan yalnız değildir, onun için buradayız.'' diye konuştu.

Aktosun da kulüp başkanının suçsuz olduğuna inandıklarını belirterek, ''Başkanımızın hiçbir futbolcuya hakaret etmediğinden, tokat veya yumruk atmadığından eminiz. Trabzon'da kulüp başkanı bir dönem hakemi 5 saat rehin aldı ona bir şey yapılmadı. Bugün bizim başkanımız suçsuz olduğu halde gözaltına alındı.'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan kulübün onursal başkanı da olan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de şubeye gelerek, müdürlerden soruşturmaya ilişkin bilgi aldı.

Futbolcu Mertcan Çam'ın kulüpten alacakları konusunda çıkan tartışma sonucu aralarında kulüp başkanı Emin Yetim'in de bulunduğu bazı kişilerce darp edildiği öne sürülmüştü.

Trabzonspor'dan açıklama geldi

Trabzonspor Kulübü, Şanlıurfaspor Başkanı ve birkaç kişi tarafından darp edildiği iddia edilen Mertcan Çam ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İşte o açıklama;

"Şanlıurfaspor Kulübü'nde kiralık statüsündeki futbolcumuz Mertcan Çam'a yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kulübümüz olayın yaşandığı andan itibaren şu ana kadar hem futbolcumuz hem ailesi hem de ilgili makamlarla irtibat halinde olmuş, gereğinin yapılması konusunda da girişimlerde bulunmuştur. Kulübümüz başlatılan soruşturmayı yakından takip etmektedir. Olayın sorumluları hukuk önünde hesap vererek gereken cezaları almalıdır. Bu olayın Şanlıurfa halkına mal edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler